Moderne Methoden der Pflanzenanalyse / Modern Methods of Plant Analysis
(Sprache: Englisch)
If, following the solvent extraction of a hydrocarbon from a plant, it is not known whether it is one or the other, a method of distinguishing the two is described by HENDRICKS, WILDMAN and JONES (1946). The technique involves the infra-red absorption...
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Produktinformationen zu „Moderne Methoden der Pflanzenanalyse / Modern Methods of Plant Analysis “
Klappentext zu „Moderne Methoden der Pflanzenanalyse / Modern Methods of Plant Analysis “
If, following the solvent extraction of a hydrocarbon from a plant, it is not known whether it is one or the other, a method of distinguishing the two is described by HENDRICKS, WILDMAN and JONES (1946). The technique involves the infra-red absorption spectra of the two isomers. At about 12 mp. the relative absorption coefficient of rubber is 42% greater than for gutta. ScHLESINGER and LEPER (1951) describe two procedures for separation of the rubber and gutta hydrocarbons from large quantities of crude chicle. In one, the chicle is extracted with benzene which dissolves both isomers. An excess absolute ethyl acetate is added and the mixture stored at 5° C overnight. The gutta precipitates out and the rubber remains in solution. The other method is as follows: (1) Ten grams of chicle are extracted with acetone for 24 hours in a Soxhlet extraction apparatus. (2) The insoluble material in the thimble is allowed to .. it dry, then immersed in 150 ml. of cold Skellysolve B in a refrigerator at 10° C and· allowed to stand for 48 hours with occasional agitation. (3) The thimble is then removed from the solvent and the enclosed residue washed several times with fresh, cold Skellysolve B. (4) An excess of acetone and a few drops of a concentrated aqueous solution of sodium iodide are added to the combined Skellysolve B extract and washings and allowed to stand overnight in a refrigerator.
Inhaltsverzeichnis zu „Moderne Methoden der Pflanzenanalyse / Modern Methods of Plant Analysis “
- Contents- Die niederen Terpene (ätherische Öle und Harze allgemein)
- Gebietsumgrenzung
A. Qualitative Nachweismethoden für Duftöle und Harze im pflanzlichen Material
1. Ätherische Öle
2. Harze
B. Quantitative Methoden zur Bestimmung. des Duftölgehaltes in Pflanzenmaterial
I. Duftölgehaltsbestimmung durch Messung im mikroskopischen Bild
II. Extraktionsmethoden
III. Destillationsmethoden
C. Quantitative Methoden zur Bestimmung des Harzgehaltes von Pflanzenteilen
D. Untersuchung isolierter ätherischer Öle und Harze
1. Trennung auf Grund von Dampfdruckunterschieden
2. Trennung von Duftöl- und Harzbestandteilen auf Grund von Löslichkeits- unterschieden
3. Trennung durch Adsorptionsanalyse
4. Optische Trennungsmethoden
5. Chemische Reaktionen für die Isolierung, den Nachweis und die Bestimmung niederer Terpenkörper
- Literatur
- Pyrethrins and Allied Compounds
A. Distribution
B. Active Principles
C. Analysis
I. Early Methods, 1929-1939
II. Recent Developments: 1939-1951
1. Seil or Acid Method
2. Wilcoxon-Holaday or "Mercury Reduction" Method
III. Present Day Position
IV. Absorption Spectroscopy
V. Discussion of Present-Dav Methods
- References
- Triterpene und Triterpen-Saponine
A. Einleitung und Übersicht
B. Zur Biogenese und Physiologie der Triterpene
C. Qualitative Nachweismethoden für Triterpene
I. Farbreaktionen
II. Mikrochemische und histochemische Verfahren
D. Methoden zum Nachweis und zur Gehaltsbestimmung von Saponinen
I. Qualitativer Nachweis
II. Gehaltsbestimmung
1. Hämolytischer Index
2. Oberflächenspannung
III. Histochemischer Nachweis der Saponine mit Blutgelatine
E. Methoden zur Isolierung und Kennzeichnung der Triterpene und einiger Saponine
- Literatur
- Phytosterine, Steroidsaponine und Herzglykoside....
A. Phytosterine
I. Definition, Geschichtliches und Vorkommen
II. Chemische Konstitution
III. Die Darstellung von Phytosterinen
IV. Nachweis und Bestimmung von Phytosterinen
1. Nachweis der
... mehr
Phytosterine
2. Bestimmung der Phytosterine
V. Vorkommen und Eigenschaften einzelner Phytosterine
- Literatur
B. Steroidsaponine
I. Geschichtliches, Definition und Vorkommen
II. Chemische Konstitution der Saponine
III. Darstellung von Saponinen
IV. Allgemeine Nachweis-und Bestimmungsmethoden
V. Vorkommen, Darstellung u. Eigenschaften einzelner Saponine u. Sapogenine
- Literatur
C. Herzglykoside
I. Definition, Geschichtliches und Vorkommen
II. Darstellung der Herzglykoside
III. Chemischer Aufbau
IV. Nachweis und Bestimmung
V. Beschreibung der einzelnen Glykoside
- Literatur
- Carotinoids
A. General Distribution of C40-Carotenoids
I. Higher Plants
II. Cryptogams
B. Separation and Identification
I. Extraction of the Tissues
II. Saponification of the Extracts
III. Phase Separation (Partition between Immiscible Solvents)
IV. Chromatographic Separation
V. Separation of Carotenes from Xanthophylls
1. Resolution of Carotenes
2. Xanthophylls
C. Isolation and Identification of Pigments
I. Crystallization
II. General Properties
1. Absorption Spectra
2. Optical Rotation
3. Colour Reactions
4. Solubility
5. Derivatives
6. Vitamin A Activity
7. Special Tests
III. Determination of Constitution of Carotenoids
D. Quantitative Determination of Carotenoids
I. ß-Carotene
II. Other Carotenoids
E. Carotenoids Containing Less than 40 Carbon Atoms
- References
- The Determination of Rubbrer and Gutta in Plants
A. Chemical and Physical Properties
B. Occurrence
I. Rubber
II. Gutta
C. Methods of Analysis
I. Qualitative Methods
1. Plant Tissues
II. Quantitative Methods
1. Preparation of the Samples of Plant Tissues
2. Storage of the Samples of Ground Plant Tissues
3. Extraction of the Hydrocarbon from the Sample
4. Isolation of Rubber or Gutta from Latex
5. Quantitative Determination of the Hydrocarbon
6. Methods of Distinguishing between Rubber and Gutta Hydrocarbons
D. Summary
- References
- Simple Benzene Derivatives
A. Distribution and Properties of Phenols
B. Qualitative Tests for Phenols
I. Colour Reactions
II. Precipitation Reactions
III. Histochemical Detection of Free Phenols in Plants
C. Identification of Phenols
I. Derivatives
II. Methods of Determining the Structure of Phenols
D. Quantitative Determination of Phenols
E. Aromatic Acids
I. Properties and Isolation
II. Detection of Aromatic Acids
III. Identification of Aromatic Acids
IV. Quantitative Determination of Aromatic Aeids
- References
- Natural Tropolones
- References
- Ein- un zweikernige Chinone
A. Vorkommen und Verteilung ein- und zweikerniger Chinone in Pflanzen
B. Isolierung von Chinonen aus biologischen Materialien
C. Allgemeine Analytik chinoider Stoffe
I. Qualitativer Nachweis
II. Quantitative Bestimmungsmethoden
D. Die einzelnen bisher aus Pflanzen isolierten ein- und zweikernigen Chinone und ihre wichtigsten analytischen Daten
E. Vitamin K1
I. Allgemeines
II. Vorkommen von Vitamin K1 in den Pflanzen
III. Bestimmung von Vitamin K1
1. Farbreaktionen
2. Titrationsmethoden
3. Physikalisch-chemische Methoden
4. Biologische Methoden
5. Einheiten der Vitamin K-Wirkung
6. Die Vitamin K-Aktivität anderer pflanzlicher Chinone
- Literatur
- Natural Phenylpropane Derivatives......
A. Introduction
B. Hydrocarbons
C. Alcohols
D. Acids
E. Esters
F. Aldehydes
G. Ketones
H. Phenols
I. Phenol Ethers
- References
- Lignans
I. General Structure and Theory of Biosynthesis
II. Isolation and Purification of Lignans
1. General Remarks
2. Various Lignans
- References
- Anthocyanins, Chalcones, Aurones, Flavones and Related Water-Soluble Plant Pigments
A. The Distribution of Flavonoid Compounds in Nature
I. Physiological Significance of the Naturally-Occuring Flavonoid Pigments
II. The Known Flavonoid Pigments (Aglycones)
B. The Isolation of Flavonoid Compounds from Plant Materials
I. Extraction
II. Selective Precipitation of Lead Salts of Flavonoid Compounds
C. Identification by Color Reactions
I. Color Tests on Fresh Plant Tissues and Crude Extracts
II. Color Reactions of Flavonoid Compounds
1. Anthocyanins and Anthocyanidins
2. Flavones, Chalcones and Aurones
III. Color Reactions of Individual Classes of Flavonoid Compounds
D. Analysis by Chromatographic Methods
I. Paper Chromatography
1. Solvents
2. The Use of Two-dimensional Chromatography
- Color Reactions and Spray Reagents
II. The Examination of Plant Materials by Paper Chromatography
III. The Determination of the Positions of Sugar Residues
IV. Adsorption and Partition Chromatography on Columns
E. Absorption Spectra of Flavonoid Compounds
F. Polarographie Analysis of Flavonoid Compounds
- References
- Lignin
A. Das Lignin in der Pflanze
1. Vorkommen des Lignins im Pflanzenreich
2. Verteilung, Rolle und Bindung des Lignins im Gewebe
3. Entstehung des Lignins in der Pflanze
B. Zur Chemie des Lignins
1. Entstehung in vitro und Konstitution
2. Die wichtigsten Eigenschaften und Derivate des Lignins
3. Was ist Lignin?
C. Isolierung und Bestimmung des Lignins
1. Isolierung der Ligninpräparate
2. Qualitative Reaktionen
3. Quantitative Bestimmung
4. Optisches Verhalten
- Literatur
- Natürliche Gerbstoffe
A. Übersicht und Einteilung
B. Allgemeine Eigenschaften
1. Löslichkeit
2. Empfindlichkeit, Hygroskopizität, Geschmack
3. Verhalten gegen Elektrolyte
4. Verhalten gegen adsorbierende Mittel
C. Qualitative analytische Untersuchung
I. Allgemeine Gerbstoffreaktionen
1. Fällung durch Gelatine-(Leim-)Lösung
2. Fällung durch Amine und Amide
3. Fällung mit Metallsalzen
4. Farbreaktionen mit Metallsalzen
II. Unterscheidungsreaktionen
III. Nachweis einzelner Gerbstoffkomponenten
IV. Chromatographische Methoden
1. Chromatographische Fluoreszenz-Analyse
2. Papierchromatographische Untersuchung
3. Verteilungschromatographie, Gegenstromverteilung und Elektrophorese
D. Quantitative Analyse
1. Grerbstoffbestimmungen nach der Hautpulvermethode
2. Andere quantitative Gerbstoffbestimmungsmethoden
3. Elementaranalyse, Molekulargewicht, optisches Drehungsvermögen
E. Beispiele für die präparative Darstellung von natürlichen Gerbstoffen
I. Catechine
1. Darstellung der Catechine nach Freudenbbrg
2. Isolierung von D-Catechin und L-Epicatechin aus der Colanuß
3. Trennung und Isolierung, der Gerbstoffe der grünen Teeblätter durch Verteilungschromatographie
II. Hamameli-Tannin
1. Darstellung
2. Darstellung und Messung der Tannase
3. Abbau des Hamameli-Tannins mit Tannase
III. Chebulagsäure
1. Darstellung aus Myrobalanen
2. Darstellung us Dividivi
3. Totalhydrolyse der Chebulagsäure
IV. Corilagin
- Literatur
- Anthraglykoside und Dianthrone
A. Vorkommen und Eigenschaften
B. Konstitution und Bestimmung
I. Die Aglykone
II. Qualitative Nachweismethoden
III. Quantitative Bestimmungsmethoden
1. Bestimmung des freien Emodins
2. Bestimmung des glykosidisch gebundenen Emodins
3. Bestimmung der Fermentaktivität
IV. Gewinnung von Standardsubstanzen
1. Frangula-Emodin
2. Sennidine
V. Biologische Wertbestimmung der Anthraglykosiddrogen
VI. Dianthrone
1. Darstellung des Hypericins
2. Quantitative Bestimmung durch Absorptionsmessung
- Literatur
- Growth Substances in Higher Plants
A. Extraction of Growth Substances
1. Trapping
2. Extraction with Water
3. Extraction with Diethyl Ether
4. Extraction with Chloroform
5. Extraction with Ethanol
B. Release of Bound Auxin and Conversion of Auxin Precursors
C. Fractionation of Extracts
1. Partitioning between Solvents
2. Chromatographic Partitioning on Columns
3. Paper Chromatography
4. Vaporization Techniques
D. Isolation of Growth Substances in Pure Form
E. Biological Tests
I. Avena Coleoptile Curvature Tests
1. Seed Material
2. Cultivation of Test Plants
3. Preparation of Test Plants
4. Measurement of the Response
5. Preparation of Agar
6. Transfer of Growth Substances to Agar
7. Dimensions of Agar Blocks and Agar Platelets
8. Standard Solutions of Auxin
9. Preparation of Lanolin Mixtures
10. Standard Lanolin Paste
11. Standard Activity Curves
12. Variability of Tests
13. Comparison of Different Techniques
14. Expression of Test Results
II. Slit Pea-Stem Curvature Test
III. Tests Based on Measurement of Straight Growth of Coleoptiles or Stems
1. Avena Coleoptile Section Test
2. Straight Growth of Decapitated Seedlings
IV. Root-Growth Tests
V. Assay of Growth-Inhibitors
VI. Assay of Fructigenic Activity
F. Colorimetric Methods for the Determination of Indole-3-Acetic Acid
G. Identification of Growth Substances
1. Determination of the Diffusion Coefficient
2. Acid and Base Sensitivity
3. Enzymatic Oxidation
- References
- Antibiotics
A. Introduction
B. Historical
1. Antibiotics Active against Phyto-phathogenic.Organisms
2. Antibiotics in Timber
3. Antibiotics in Vegetables Used as Food
4. Plant Antibiotics and the Soil Micro-population
C. The Detection of Antibiotic Substances in Plant Tissues and the Assay of Active Preparations
I. The Direct Testing of Plant Tissues
1. Whole Plants
2. Parts of Plants
II. The Preparation and Testing of Plant Juices and Extracts
1. Preparation
2. Testing
3. Test Organisms
III. Precautions to be Taken in Testing Plant Extracts and in the Evaluation of Results
1. The Distribution of Antibiotic Principles within Individual Plants and within Groups of Plants
2. The Effect of the Technique Used in Testing on the Results Obtained
D. Plants which Yield Antibiotically-active Preparations
E. Antibiotic Compounds and Groups of Compounds of Wide Distribution in Higher Plante
I. Alkaloids
II. Chlorophyll
III. Essential Oils
IV. Fixed Oils and Fats, Fatty Acids and Soaps
- References
- Sachverzeichnis (deutsch-englisch)
- Subject Index (english-german)
2. Bestimmung der Phytosterine
V. Vorkommen und Eigenschaften einzelner Phytosterine
- Literatur
B. Steroidsaponine
I. Geschichtliches, Definition und Vorkommen
II. Chemische Konstitution der Saponine
III. Darstellung von Saponinen
IV. Allgemeine Nachweis-und Bestimmungsmethoden
V. Vorkommen, Darstellung u. Eigenschaften einzelner Saponine u. Sapogenine
- Literatur
C. Herzglykoside
I. Definition, Geschichtliches und Vorkommen
II. Darstellung der Herzglykoside
III. Chemischer Aufbau
IV. Nachweis und Bestimmung
V. Beschreibung der einzelnen Glykoside
- Literatur
- Carotinoids
A. General Distribution of C40-Carotenoids
I. Higher Plants
II. Cryptogams
B. Separation and Identification
I. Extraction of the Tissues
II. Saponification of the Extracts
III. Phase Separation (Partition between Immiscible Solvents)
IV. Chromatographic Separation
V. Separation of Carotenes from Xanthophylls
1. Resolution of Carotenes
2. Xanthophylls
C. Isolation and Identification of Pigments
I. Crystallization
II. General Properties
1. Absorption Spectra
2. Optical Rotation
3. Colour Reactions
4. Solubility
5. Derivatives
6. Vitamin A Activity
7. Special Tests
III. Determination of Constitution of Carotenoids
D. Quantitative Determination of Carotenoids
I. ß-Carotene
II. Other Carotenoids
E. Carotenoids Containing Less than 40 Carbon Atoms
- References
- The Determination of Rubbrer and Gutta in Plants
A. Chemical and Physical Properties
B. Occurrence
I. Rubber
II. Gutta
C. Methods of Analysis
I. Qualitative Methods
1. Plant Tissues
II. Quantitative Methods
1. Preparation of the Samples of Plant Tissues
2. Storage of the Samples of Ground Plant Tissues
3. Extraction of the Hydrocarbon from the Sample
4. Isolation of Rubber or Gutta from Latex
5. Quantitative Determination of the Hydrocarbon
6. Methods of Distinguishing between Rubber and Gutta Hydrocarbons
D. Summary
- References
- Simple Benzene Derivatives
A. Distribution and Properties of Phenols
B. Qualitative Tests for Phenols
I. Colour Reactions
II. Precipitation Reactions
III. Histochemical Detection of Free Phenols in Plants
C. Identification of Phenols
I. Derivatives
II. Methods of Determining the Structure of Phenols
D. Quantitative Determination of Phenols
E. Aromatic Acids
I. Properties and Isolation
II. Detection of Aromatic Acids
III. Identification of Aromatic Acids
IV. Quantitative Determination of Aromatic Aeids
- References
- Natural Tropolones
- References
- Ein- un zweikernige Chinone
A. Vorkommen und Verteilung ein- und zweikerniger Chinone in Pflanzen
B. Isolierung von Chinonen aus biologischen Materialien
C. Allgemeine Analytik chinoider Stoffe
I. Qualitativer Nachweis
II. Quantitative Bestimmungsmethoden
D. Die einzelnen bisher aus Pflanzen isolierten ein- und zweikernigen Chinone und ihre wichtigsten analytischen Daten
E. Vitamin K1
I. Allgemeines
II. Vorkommen von Vitamin K1 in den Pflanzen
III. Bestimmung von Vitamin K1
1. Farbreaktionen
2. Titrationsmethoden
3. Physikalisch-chemische Methoden
4. Biologische Methoden
5. Einheiten der Vitamin K-Wirkung
6. Die Vitamin K-Aktivität anderer pflanzlicher Chinone
- Literatur
- Natural Phenylpropane Derivatives......
A. Introduction
B. Hydrocarbons
C. Alcohols
D. Acids
E. Esters
F. Aldehydes
G. Ketones
H. Phenols
I. Phenol Ethers
- References
- Lignans
I. General Structure and Theory of Biosynthesis
II. Isolation and Purification of Lignans
1. General Remarks
2. Various Lignans
- References
- Anthocyanins, Chalcones, Aurones, Flavones and Related Water-Soluble Plant Pigments
A. The Distribution of Flavonoid Compounds in Nature
I. Physiological Significance of the Naturally-Occuring Flavonoid Pigments
II. The Known Flavonoid Pigments (Aglycones)
B. The Isolation of Flavonoid Compounds from Plant Materials
I. Extraction
II. Selective Precipitation of Lead Salts of Flavonoid Compounds
C. Identification by Color Reactions
I. Color Tests on Fresh Plant Tissues and Crude Extracts
II. Color Reactions of Flavonoid Compounds
1. Anthocyanins and Anthocyanidins
2. Flavones, Chalcones and Aurones
III. Color Reactions of Individual Classes of Flavonoid Compounds
D. Analysis by Chromatographic Methods
I. Paper Chromatography
1. Solvents
2. The Use of Two-dimensional Chromatography
- Color Reactions and Spray Reagents
II. The Examination of Plant Materials by Paper Chromatography
III. The Determination of the Positions of Sugar Residues
IV. Adsorption and Partition Chromatography on Columns
E. Absorption Spectra of Flavonoid Compounds
F. Polarographie Analysis of Flavonoid Compounds
- References
- Lignin
A. Das Lignin in der Pflanze
1. Vorkommen des Lignins im Pflanzenreich
2. Verteilung, Rolle und Bindung des Lignins im Gewebe
3. Entstehung des Lignins in der Pflanze
B. Zur Chemie des Lignins
1. Entstehung in vitro und Konstitution
2. Die wichtigsten Eigenschaften und Derivate des Lignins
3. Was ist Lignin?
C. Isolierung und Bestimmung des Lignins
1. Isolierung der Ligninpräparate
2. Qualitative Reaktionen
3. Quantitative Bestimmung
4. Optisches Verhalten
- Literatur
- Natürliche Gerbstoffe
A. Übersicht und Einteilung
B. Allgemeine Eigenschaften
1. Löslichkeit
2. Empfindlichkeit, Hygroskopizität, Geschmack
3. Verhalten gegen Elektrolyte
4. Verhalten gegen adsorbierende Mittel
C. Qualitative analytische Untersuchung
I. Allgemeine Gerbstoffreaktionen
1. Fällung durch Gelatine-(Leim-)Lösung
2. Fällung durch Amine und Amide
3. Fällung mit Metallsalzen
4. Farbreaktionen mit Metallsalzen
II. Unterscheidungsreaktionen
III. Nachweis einzelner Gerbstoffkomponenten
IV. Chromatographische Methoden
1. Chromatographische Fluoreszenz-Analyse
2. Papierchromatographische Untersuchung
3. Verteilungschromatographie, Gegenstromverteilung und Elektrophorese
D. Quantitative Analyse
1. Grerbstoffbestimmungen nach der Hautpulvermethode
2. Andere quantitative Gerbstoffbestimmungsmethoden
3. Elementaranalyse, Molekulargewicht, optisches Drehungsvermögen
E. Beispiele für die präparative Darstellung von natürlichen Gerbstoffen
I. Catechine
1. Darstellung der Catechine nach Freudenbbrg
2. Isolierung von D-Catechin und L-Epicatechin aus der Colanuß
3. Trennung und Isolierung, der Gerbstoffe der grünen Teeblätter durch Verteilungschromatographie
II. Hamameli-Tannin
1. Darstellung
2. Darstellung und Messung der Tannase
3. Abbau des Hamameli-Tannins mit Tannase
III. Chebulagsäure
1. Darstellung aus Myrobalanen
2. Darstellung us Dividivi
3. Totalhydrolyse der Chebulagsäure
IV. Corilagin
- Literatur
- Anthraglykoside und Dianthrone
A. Vorkommen und Eigenschaften
B. Konstitution und Bestimmung
I. Die Aglykone
II. Qualitative Nachweismethoden
III. Quantitative Bestimmungsmethoden
1. Bestimmung des freien Emodins
2. Bestimmung des glykosidisch gebundenen Emodins
3. Bestimmung der Fermentaktivität
IV. Gewinnung von Standardsubstanzen
1. Frangula-Emodin
2. Sennidine
V. Biologische Wertbestimmung der Anthraglykosiddrogen
VI. Dianthrone
1. Darstellung des Hypericins
2. Quantitative Bestimmung durch Absorptionsmessung
- Literatur
- Growth Substances in Higher Plants
A. Extraction of Growth Substances
1. Trapping
2. Extraction with Water
3. Extraction with Diethyl Ether
4. Extraction with Chloroform
5. Extraction with Ethanol
B. Release of Bound Auxin and Conversion of Auxin Precursors
C. Fractionation of Extracts
1. Partitioning between Solvents
2. Chromatographic Partitioning on Columns
3. Paper Chromatography
4. Vaporization Techniques
D. Isolation of Growth Substances in Pure Form
E. Biological Tests
I. Avena Coleoptile Curvature Tests
1. Seed Material
2. Cultivation of Test Plants
3. Preparation of Test Plants
4. Measurement of the Response
5. Preparation of Agar
6. Transfer of Growth Substances to Agar
7. Dimensions of Agar Blocks and Agar Platelets
8. Standard Solutions of Auxin
9. Preparation of Lanolin Mixtures
10. Standard Lanolin Paste
11. Standard Activity Curves
12. Variability of Tests
13. Comparison of Different Techniques
14. Expression of Test Results
II. Slit Pea-Stem Curvature Test
III. Tests Based on Measurement of Straight Growth of Coleoptiles or Stems
1. Avena Coleoptile Section Test
2. Straight Growth of Decapitated Seedlings
IV. Root-Growth Tests
V. Assay of Growth-Inhibitors
VI. Assay of Fructigenic Activity
F. Colorimetric Methods for the Determination of Indole-3-Acetic Acid
G. Identification of Growth Substances
1. Determination of the Diffusion Coefficient
2. Acid and Base Sensitivity
3. Enzymatic Oxidation
- References
- Antibiotics
A. Introduction
B. Historical
1. Antibiotics Active against Phyto-phathogenic.Organisms
2. Antibiotics in Timber
3. Antibiotics in Vegetables Used as Food
4. Plant Antibiotics and the Soil Micro-population
C. The Detection of Antibiotic Substances in Plant Tissues and the Assay of Active Preparations
I. The Direct Testing of Plant Tissues
1. Whole Plants
2. Parts of Plants
II. The Preparation and Testing of Plant Juices and Extracts
1. Preparation
2. Testing
3. Test Organisms
III. Precautions to be Taken in Testing Plant Extracts and in the Evaluation of Results
1. The Distribution of Antibiotic Principles within Individual Plants and within Groups of Plants
2. The Effect of the Technique Used in Testing on the Results Obtained
D. Plants which Yield Antibiotically-active Preparations
E. Antibiotic Compounds and Groups of Compounds of Wide Distribution in Higher Plante
I. Alkaloids
II. Chlorophyll
III. Essential Oils
IV. Fixed Oils and Fats, Fatty Acids and Soaps
- References
- Sachverzeichnis (deutsch-englisch)
- Subject Index (english-german)
... weniger
Bibliographische Angaben
- 2011, Softcover reprint of the original 1st ed. 1955, XIV, 762 Seiten, Maße: 15,6 x 24,4 cm, Kartoniert (TB), Englisch
- Verlag: Springer, Berlin
- ISBN-10: 3642649602
- ISBN-13: 9783642649608
Sprache:
Englisch
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